OPFG voor functionele geneeskunde en leefstijl

De mensen achter het OPFG

Het OPFG is geboren uit het hart van Yvonne van Stigt in 2017. Oorspronkelijk afkomstig uit het onderwijs, begon ze haar zoektocht naar oplossingen nadat ze zelf geconfronteerd werd met gezondheidsproblemen. Yvonne heeft persoonlijk ervaren hoe het is om chronisch vermoeid te zijn en te kampen met aanzienlijk overgewicht. Na een intensieve zoektocht en vele jaren studie slaagde ze erin om haar energie terug te vinden en een gezond gewicht te bereiken. Als master in de klinische Psycho Neuro Immunologie deelt ze nu, na 25 jaar anderen te hebben geholpen in haar praktijk, vol passie haar kennis en ervaring met de nieuwe generatie therapeuten.

Het inzicht dat ze heeft verworven door haar eigen ervaringen, gecombineerd met haar diepgaande kennis van de menselijke fysiologie, heeft geleid tot een uniek opleidingsinstituut.

Bij het OPFG wordt er door een vakkundig team vanuit het hart lesgegeven en staat de complete mens centraal in alle opleidingen. Hier wordt een holistische benadering gehanteerd, waarbij er aandacht is voor zowel het lichaam als de geest.

Als je op zoek bent naar een opleidingsinstituut dat gedreven wordt door liefde en compassie, waar persoonlijke groei en het delen van kennis en inzicht centraal staan, dan is het OPFG de juiste keuze voor jou. Wees welkom in onze gemeenschap, waar we gezamenlijk werken aan het bevorderen van gezondheid en welzijn voor alle individuen.

Herken je jezelf in de volgende vragen?

Ben je op zoek naar meer inzicht op het gebied van gezondheidsvraagstukken?
Zoek je een gedegen beroepsopleiding in de orthomoleculaire geneeskunde?
Ben je op zoek naar opleidingen in de preventieve en functionele geneeskunde?
Wil je losse modules volgen om je kennis te verdiepen?
Ben je op zoek naar een vervolgtraject nadat je al een kortere opleiding gevolgd hebt?
Wil je anderen op weg helpen naar een gezond leven?
Ben je bereid om de protocollen los te laten, en maatwerk te leveren?
Zoek je therapeutische stage mogelijkheden?

Dan ben je bij het OPFG aan het juiste adres!

Modulaire opleiding in preventieve geneeskunde en gezondheid

Onze opleidingen in preventieve geneeskunde en preventieve gezondheid zijn modulair opgezet. Je bent welkom voor een totale opleiding, maar het is ook mogelijk om je voor een specifieke module of lesdag in te schrijven.

Bekijk de agenda voor het volledige overzicht van ons aanbod.

Opleiding in preventie en behandeling voor gezondheidsprofessionals en andere geïnteresseerden

In onze opleidingen richten wij ons speciaal op:

Huisartsen die zich willen verdiepen in de mogelijkheden om patiënten te kunnen ondersteunen met onderbouwde preventieve maatregelen.

Schoonheidsspecialisten die behoefte hebben aan kennis over de behandeling van de huid van binnen uit.

Fysiotherapeuten, massagetherapeuten of personal trainers die zich verder willen verdiepen in de fysieke processen die leiden tot blessures.

Bedrijfsartsen die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden om mensen te begeleiden met voedings- en bewegingsinterventies.

Mensen met een passie voor gezondheid.

Mensen die zich willen scholen tot biomedisch systeemtherapeut.

OPFG opleidingsinstituut is gevestigd in Vianen

Het OPFG is gevestigd in Vianen. Bij de lessen serveren wij een passend, gezond lunchbuffet. Het opleidingsinstituut is makkelijk bereikbaar en er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Beroepsverenigingen

Er wordt hard gewerkt aan de erkenning door de belangrijkste beroepsverenigingen. Verschillende cursusdagen zijn al erkend. Bekijk de websites van de betreffende beroepsvereniging voor meer informatie, of neem contact op met het secretariaat van de vereniging.