OPFG voor functionele geneeskunde en leefstijl

OPFG: Gespecialiseerd in opleidingen waarin de gezonde leefstijl centraal staat

Wij bieden nascholingen voor artsen en therapeuten, we leiden mensen op tot orthomoleculair schoonheidsspecialist of therapeut en wij lopen voorop in trainingen en masterclasses over leefstijlgeneeskunde. En dat alles vanuit een wetenschappelijk kader.

Wij bieden niet alleen vakinhoudelijke opleidingsdagen, maar wij leiden onze therapeuten ook op tot vakmensen met trainingen in therapeutische vaardigheden en praktijkervaring in onze stagekliniek.

Bij het OPFG benaderen we gezondheid vanuit preventie. Preventieve, functionele geneeskunde, ofwel leefstijlgeneeskunde is onze specialiteit. Daarnaast leiden we gepassioneerde speurneuzen op tot orthomoleculair therapeut.

In de hedendaagse orthomoleculaire therapie onderzoekt een hoog opgeleid behandelaar waar de biochemie van de cliënt vastloopt. Hij of zij gaat op zoek naar oplossingen om de biochemische processen weer vlot te trekken. Dat kan met vitaminen, mineralen, probiotica, kruiden, aminozuren, vetzuren, maar ook met leefstijlinterventies.

Om inzicht in de biochemie van de cliënt te krijgen, zal de behandelaar zich verdiepen in de fysiologie, de pathologie en de biochemie van het lichaam. Daarbij is inzicht in werkingsmechanismen, maar ook in de samenhang tussen de verschillende systemen en biochemische processen onontbeerlijk. En dat is bij lange na niet eenvoudig.

Herken je jezelf in de volgende vragen?

Ben je op zoek naar meer inzicht op het gebied van gezondheidsvraagstukken?
Zoek je een gedegen beroepsopleiding in de orthomoleculaire geneeskunde?
Ben je op zoek naar opleidingen in de preventieve en functionele geneeskunde?
Wil je losse modules volgen om je kennis te verdiepen?
Ben je op zoek naar een vervolgtraject nadat je al een kortere opleiding gevolgd hebt?
Wil je anderen op weg helpen naar een gezond leven?
Ben je bereid om de protocollen los te laten, en maatwerk te leveren?
Zoek je therapeutische stage mogelijkheden?

Dan ben je bij het OPFG aan het juiste adres!

Modulaire opleiding in preventieve geneeskunde en gezondheid

Onze opleidingen in preventieve geneeskunde en preventieve gezondheid zijn modulair opgezet. Je bent welkom voor een totale opleiding, maar het is ook mogelijk om je voor een specifieke module of lesdag in te schrijven.

Bekijk de agenda voor het volledige overzicht van ons aanbod.

Opleiding in preventie en behandeling voor gezondheidsprofessionals en andere geïnteresseerden

In onze opleidingen richten wij ons speciaal op:

Huisartsen die zich willen verdiepen in de mogelijkheden om patiënten te kunnen ondersteunen met onderbouwde preventieve maatregelen.

Schoonheidsspecialisten die behoefte hebben aan kennis over de behandeling van de huid van binnen uit.

Fysiotherapeuten, massagetherapeuten of personal trainers die zich verder willen verdiepen in de fysieke processen die leiden tot blessures.

Bedrijfsartsen die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden om mensen te begeleiden met voedings- en bewegingsinterventies.

Mensen met een passie voor gezondheid.

Mensen die zich willen scholen tot orthomoleculair therapeut.

OPFG opleidingsinstituut is gevestigd in Vianen

Het OPFG is gevestigd in Vianen. Bij de lessen serveren wij een passend, gezond lunchbuffet. Het opleidingsinstituut is makkelijk bereikbaar en er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Beroepsverenigingen

Er wordt hard gewerkt aan de erkenning door de belangrijkste beroepsverenigingen. Verschillende cursusdagen zijn al erkend. Bekijk de websites van de betreffende beroepsvereniging voor meer informatie, of neem contact op met het secretariaat van de vereniging.