Open Middag bij het OPFG

Ontdek de toekomst van de complementaire gezondheidszorg op een van de de Open Middagen van het OPFG!

De volgende open middag start over:

Je bent welkom bij ons open huis op vrijdagmiddag 5 april 2024 van 14:00 t/m 16:00 u om vragen te stellen of gewoon even sfeer te komen proeven.

Een overzicht van onze Open Middagen

Sorry, No posts.

Aanbevolen door enthousiaste studenten

Bij OPFG de opleiding Orthomoleculair schoonheidsspecialiste gedaan.
Bij OPFG de opleiding Orthomoleculair schoonheidsspecialiste gedaan. In mijn ogen een onmisbare aanvulling wanneer...
Lees verder
Karin, schoonheidsspecialiste
Bij OPFG de opleiding Orthomoleculair schoonheidsspecialiste gedaan. In mijn ogen een onmisbare aanvulling wanneer je als schoonheidsspecialiste met huidverbeterende technieken werkt en beslist moet weten wat er nodig is om resultaat te boeken. Alles zeer goed verzorgd, lessen compleet en uitgebreid. Docenten die écht weten waar ze over spreken. Ook fijn dat je ook buiten de les vragen kan stellen via besloten Facebook groep. Lokalen prettig en héél goed verzorgde lunch!
Karin, schoonheidsspecialiste
Inspirerende lessen en super-interessante materie.
Inspirerende lessen en super-interessante materie. Goede keuze dat ik hier mijn opleiding in de complementaire ...
Lees verder
Daphne
Inspirerende lessen en super-interessante materie. Goede keuze dat ik hier mijn opleiding in de complementaire geneeskunde ben gaan volgen.
Daphne
Waardevol voor het begeleiden van klanten in mijn eigen praktijk maar ook voor mijzelf als schildklierpatiënt
Ik vond het een zeer waardevolle dag. Nog meer inzicht gekregen in hoe het...
Lees verder
Marloes
Ik vond het een zeer waardevolle dag. Nog meer inzicht gekregen in hoe het systeem (ons lijf) werkt ingezoomd op de werking van de schildklier en wat er voor nodig is om deze zo optimaal mogelijk te ondersteunen bij problemen. Waardevol voor het begeleiden van klanten in mijn eigen praktijk maar ook voor mijzelf als schildklierpatiënt. Hartelijke groet
Marloes
De les ‘Afvallen met een trage schildklier’ is een top les.
De les ‘Afvallen met een trage schildklier’ is een top les. Ik heb veel...
Lees verder
Dorte
De les ‘Afvallen met een trage schildklier’ is een top les. Ik heb veel cliënten heb die worstelen met hun gewicht. Soms gebruiken ze al schildklierhormonen, maar vaak hebben ze alle symptomen van een langzaam werkende schildklier zonder dat die regulier is onderkend. Afvallen is dan vaak erg moeilijk. Deze lesdag heeft me nieuwe inzichten gegeven in de werking van de schildklier en de factoren die hierop invloed uitoefenen. Ik heb hele praktische aanknopingspunten gekregen om mijn therapieën te versterken. Yvonne van Stigt vertelt met humor en veel kennis van zaken – niet in de laatste plaats vanwege haar eigen ervaringen op dit gebied. Een echte aanrader voor therapeuten die vaak mensen met (onverklaard) overgewicht behandelen! Hartelijke groet
Dorte
Dé Opleiding in Nederland als je echt wilt leren de oorzaken van de klachten van je cliënten op te sporen.
Dé Opleiding in Nederland als je echt wilt leren de oorzaken van de klachten van...
Lees verder
Lia
Dé Opleiding in Nederland als je echt wilt leren de oorzaken van de klachten van je cliënten op te sporen. Hier leer je welke systemen in het lichaam een rol spelen, hoe ze samenhangen en hoe je achterhaalt wat er bij je cliënt speelt zodat je diens persoonlijke gezondheidspuzzel kunt leggen. Geen protocollen maar maatwerk. En onafhankelijk van leveranciers van supplementen zodat je leert de beste oplossing voor je cliënt en diens portemonnee te vinden. Bovendien is het smullen van de lessen door topdocenten en smullen van de overheerlijke lunch!
Lia

Een nieuwe richting

Sinds 1997 hebben we lesgegeven in de orthomoleculaire geneeskunde. Maar vanaf september 2023 gaan we een nieuwe richting inslaan. Onze 4-jarige opleiding tot Orthomoleculair therapeut wordt verbreed tot een hele nieuwe opleiding: de Biomedisch Systeem Therapeut.

Waarom deze verandering? Omdat we ons willen focussen op het oplossen van complexe puzzels die je als therapeut tegenkomt. We willen je voorzien van een gereedschapskist vol interventiemogelijkheden. Het draait tenslotte om het helpen van cliënten en wij begrijpen dat maatwerk cruciaal is. Maar waar begin je als therapeut?

Bij het OPFG gaan we je helpen om deze uitdaging aan te gaan. In het eerste jaar blijft de VitamineCoach opleiding ongewijzigd en zal deze deel uitmaken van de nieuwe opleiding tot Biomedisch Systeem Therapeut. Je kunt er ook voor kiezen om de VitamineCoach opleiding los te volgen als opleiding tot leefstijlcoach.

Om verder te studeren heb je een diploma Medische BasisKennis nodig of een geldige BIG-registratie.

Tweede tot vierde jaar

In het tweede jaar dompelen we je onder in de fysiologie van het lichaam. Hier leer je alles over de stoffen en systemen die essentieel zijn voor het jongleren met kennis in het derde jaar. Het verschil met de huidige opleiding is dat we de fysiologie dieper en gestructureerder gaan behandelen. We nemen je mee in de hiërarchie van de verschillende lichamelijke systemen, zodat je inzicht krijgt in de volgorde van aanpak van verstoringen.

Het derde jaar staat in het teken van de verstoringen die je in de praktijk tegenkomt. Met behulp van de fysiologische kennis uit het tweede jaar leer je een systeemdiagnose te stellen, zodat je de belangrijkste verstoringen bij je cliënten in kaart kunt brengen. Pas nadat je deze systeemdiagnose hebt gesteld, kun je doelgerichte interventies in de juiste volgorde toepassen.

Bij het onafhankelijke OPFG bieden we ruimte en aandacht voor meerdere complementaire therapieën, zoals bijvoorbeeld fytotherapie, orthomoleculaire geneeskunde of homeopathie. We hebben diverse modules die je kunt volgen om je gereedschapskist als therapeut verder uit te breiden.

Het vierde jaar van de opleiding blijft grotendeels ongewijzigd. Je kunt deelnemen aan een stagekliniek, therapeutische vorming en een scriptie schrijven. Daarnaast is er een digitale tool ontwikkeld die je kunt gebruiken om je te ondersteunen bij het stellen van een systeemdiagnose.
Als jij als therapeut reeds in het veld werkzaam bent, zijn er verkorte bijscholingsstrajecten. Op de open middag vertellen we je daar meer over.

Ons team van professionals

Het team van OPFG bestaat uit toegewijde professionals met een breed scala aan expertise. Samen streven we ernaar om onze studenten een diepgaande, uitgebreide leerervaring te bieden die niet alleen theoretische kennis omvat, maar ook praktische inzichten en vaardigheden. Ons team bestaat uit ervaren docenten en beoefenaars die zich toeleggen op het bevorderen van begrip en competentie in hun respectievelijke vakgebieden.

Yvonne van Stigt

Eigenaar & Hoofddocent

Yvonne heeft haar roots in het onderwijs en is opgeleid in de klinische Psycho Neuro Immunologie. Zij heeft hierin een European master opleiding gevolgd in Gerona (Spanje). Zij heeft een zestal boeken geschreven over oervoeding en gezondheid.

John van der Woude

Docent

John is werkzaam als arts/osteopaat en gevestigd in Amersfoort. Na 20 jaar werkzaam geweest te zijn als bedrijfsarts heeft hij de keuze gemaakt voor zijn passie voor de preventieve geneeskunde. Hij heeft zich gespecialiseerd in de manuele geneeskunde.

Cindy de Waard

Docent

Cindy is farmaceutisch wetenschapper en natuurgeneeskundige. Ze is auteur en werkt als freelance medisch tekstschrijver en docent voor verschillende organisaties en tijdschriften. Daarnaast heeft ze een in darmgezondheid gespecialiseerde praktijk.