OPFG Orthomoleculaire opleidingen


Seminar: Waarom is afvallen met een trage schildklier zo moeilijk, op 30 maart 2019

Inhoud

Het lijkt zo makkelijk, wanneer je minder eet dan je verbrandt, val je af. Toch lijkt het wel alsof mensen met een trage schildklier, ook als ze medicatie gebruiken, toch bijna geen gewicht kunnen verliezen.

Yvonne van Stigt is in de onderliggende verstoringen gedoken en legt je deze dag de nieuwste inzichten uit. Hoe het komt dat vetverbranden niet zo eenvoudig is voor sommige mensen, welke processen daarbij een rol spelen en hoe je deze lastige situatie zou moeten aanpakken om dit probleem weer op te kunnen lossen.

 

Deze dag is geschikt voor Oerslank coaches en therapeuten, voor gewichtsconsulenten, diëtisten, voedingscoaches en artsen en therapeuten. Geaccrediteerd met 3 nascholingspunten door NWP en MBOG.

Dit is wat cursisten van deze dag vonden:

De schildklierdag wordt herhaald, dit is wat cursisten er van zeggen:

Ik vond het een zeer waardevolle dag. Nog meer inzicht gekregen in hoe het systeem (ons lijf) werkt ingezoomd op de werking van de schildklier en wat er voor nodig is om deze zo optimaal mogelijk te ondersteunen bij problemen.
Waardevol voor het begeleiden van klanten in mijn eigen praktijk maar ook voor mijzelf als schildklierpatiënt. Marloes

De lessen van Yvonne zijn voor mij altijd heel verhelderend. Ze hebben duidelijke structuur en zijn praktisch toepasbaar. Er vallen elke les weer heel wat kwartjes, doordat ik inzicht en richting krijg in de ingewikkelde materie die we behandelen. Ik ben heel erg blij met de lessen van Yvonne en ze geven mij het vertrouwen dat ik als therapeut aan de slag kan gaan (eerder was ik nog te onzeker en bang dat ik nog niet genoeg wist om te beginnen). Mariska

‘Afvallen met een trage schildklier’ is een toples. Ik heb veel cliënten heb die worstelen met hun gewicht. Soms gebruiken ze al schildklierhormonen, maar vaak hebben ze alle symptomen van een langzaam werkende schildklier zonder dat die regulier is onderkend. Afvallen is dan vaak erg moeilijk. Deze lesdag heeft me nieuwe inzichten gegeven in de werking van de schildklier en de factoren die hierop invloed uitoefenen. Ik heb hele praktische aanknopingspunten gekregen om mijn therapieën te versterken. Yvonne van Stigt vertelt met humor en veel kennis van zaken – niet in de laatste plaats vanwege haar eigen ervaringen op dit gebied. Een echte aanrader voor therapeuten die vaak mensen met (onverklaard) overgewicht behandelen! Dorte

Datum / startdatum
30/03/2019

Tijden
09:30 - 17:00 uur

Locatie
De Limiet 15A
4131 NR Vianen - Gratis parkeren

Kaart wordt geladen...


Prijs
140 euro

Docent(en)
Yvonne van Stigt