• Home
  • /
  • Open middag OPFG opleiding Biomedisch Systeem Therapeut

Open middag OPFG opleiding Biomedisch Systeem Therapeut

OPFG-Orthomoleculaire opleidingen

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=”” type=”legacy”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_sizes_top=”” border_sizes_bottom=”” border_sizes_left=”” border_sizes_right=”” first=”true”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”” rule_size=”” rule_color=”” hue=”” saturation=”” lightness=”” alpha=”” content_alignment_medium=”” content_alignment_small=”” content_alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” fusion_font_family_text_font=”” fusion_font_variant_text_font=”” font_size=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_transform=”none” text_color=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_color=”” animation_speed=”0.3″ animation_delay=”0″ animation_offset=””]

Open middag 13 mei over de nieuwe opleiding van het OPFG

Het OPFG heeft groot nieuws.

We gaan afscheid nemen van de oude opzet van onze opleiding tot orthomoleculair therapeut, om in september 2023 te starten met een geheel nieuwe opleiding. De opleiding tot Biomedisch Systeem Therapeut!

Wat gaat er veranderen?

We nemen zeker geen afscheid van de orthomoleculaire geneeskunde, maar we gaan veel breder werken. Een Biomedisch Systeem Therapeut krijgt de orthomoleculaire therapie als tool in de gereedschapskist, naast een aantal andere tools, zoals bijvoorbeeld de leefstijlinterventie, de fytotherapie, de homeopathie en de frequentietherapie.

Waarom deze verandering?

De huidige orthomoleculaire therapeut loopt tegen een aantal uitdagingen aan. Hoe stel je een goede ‘diagnose’ en welke interventiemogeijkheden zorgen dan voor een positief resultaat, waarbij je niet alleen aan symptoombestrijding doet, maar vooral ook de oorzaak van ziekte opspoort en behandelt.

Zonder goede systeemdiagnose wordt het heel ingewikkeld om tot een effectieve interventie te komen. Dat is dan ook de reden dat onze opleiding gaat veranderen.

De systeemvisie

Bij het OPFG wordt gezondheid en ziekte bekeken vanuit een systeemvisie. Dit betekent dat we kijken naar de mens als geheel en naar de onderlinge relaties tussen lichaam, geest en omgeving. We zijn ervan overtuigd dat het begrijpen van deze relaties essentieel is voor het bevorderen van gezondheid en het voorkomen van ziekte.

Wanneer je als therapeut echt resultaat wilt behalen bij je cliënten, is het belangrijk om te begrijpen hoe verschillende factoren met elkaar samenhangen en hoe ze kunnen leiden tot gezondheidsproblemen. Bij het OPFG leren studenten hoe ze deze complexe problemen kunnen aanpakken vanuit een geïntegreerde benadering.

Hoe werkt een Biomedisch Systeem Therapeut?

Om inzicht te kunnen krijgen in het patroon van ontregeling welke ten grondslag ligt aan het ziektebeeld is het van belang om een plattegrond te kunnen maken van dat patroon. We gaan daarbij gebruik maken van een door Biocoherence Nederland ontworpen routeplanner voor de systeemdiagnose. Deze digitale tool helpt je door zeer complexe materie te navigeren. Hiermee breng je de verstoringen van het regelsysteem van het lichaam in kaart, waardoor je uiteindelijk de oorzaak van ziekte kunt behandelen.

De samenwerking met Biocoherence Nederland heeft ertoe geleid dat er zo een hele nieuwe generatie therapeuten kunnen worden opgeleid tot Biomedisch Systeemtherapeut.

Ook voor reeds afgestudeerde en in het veld werkzame therapeuten is er een mogelijkheid om vanuit de systeemvisie en met deze nieuwe tool te leren werken.

We hebben op zaterdagmiddag 13 mei van 13.30 tot 15.30 u een open middag waarin je kunt kennismaken met onze geheel vernieuwde aanpak.

Schrijf je HIER in als je de open middag wilt bezoeken.

Schrijf je HIER in als je de open middag online wilt volgen[/fusion_text][fusion_separator style_type=”single solid” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”#9bcc4f” top_margin=”30px” bottom_margin=”30px” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Startdatum

13/05/2023

Tijden

13:30 - 15:30

Locatie

De Limiet 15A 4131 NR Vianen - Gratis parkeren

Docent(en)

€ ,-