OPFG Orthomoleculaire opleidingenMasterclass Lipoedeem voor professionals

Vanwege veel nieuw verkregen inzichten organiseren we op vrijdag 26 november 2021 voor artsen, (fysio en huid)therapeuten, en alle andere HBO+ opgeleide professionals de geheel vernieuwde masterclass lipoedeem. Tijdens deze lesdag krijg je niet alleen veel informatie over de werkingsmechanismen achter lipoedeem, maar krijg je ook praktische handvatten voor de begeleiding van lipoedeempatiënten.

De masterclass wordt gegeven door Yvonne van Stigt.

In het afgelopen jaar is er door de ervaringen van vorig jaar en het onderzoek wat daaruit gevolgd is, nog meer inzicht verkregen in de werkingsmechanismen van het ontstaan en dus ook de behandeling van lipoedeem.

Tijdens de vernieuwde masterclass zal Yvonne uitleggen welke belangrijke factoren een rol spelen bij het ontstaan (en dus ook bij de behandeling) van lipoedeem.

De rol van early life en chronische stress en het effect daarvan op onder meer het ontstaan van intra-cellulaire infecties, oxidatieve stress, leverdetoxificatie stoornissen en de gevolgen daarvan op het hormonale systeem.

Op deze dag ga je de verbanden zien tussen genetische ‘mutaties’, leefstijlgewoontes en de oplossingen die het lichaam kiest om te kunnen overleven. Hierbij is inzicht in biochemische processen noodzakelijk om een individueel behandelplan op te kunnen stellen.

We besteden aandacht aan de manier waarop  je een lipoedeempatiënt kunt begeleiden met behulp van voedingsinterventies, leverondersteuning, spieropbouw, hormonale regulatie, darmregulatie, stressregulatie en herstel van het slaapritme.

Accreditatie is verleend door de NWP, MBOG 2 sbu punten medisch en 5 sbu punten orthomoleculair. KTNO en de VBAG hebben de masterclass geaccrediteerd voor 0.5 ECTS .

Schrijf je in

Datum / startdatum
26/11/2021

Tijden
09:30 - 17:00 uur

Locatie
De Limiet 15
4131 NR Vianen
Flexizone – 2e etage
Ingang aan de achterzijde van het gebouw

Kaart wordt geladen...


Prijs
€ 150,00

Docent(en)
Yvonne van Stigt