OPFG Orthomoleculaire opleidingen


Masterclass Lipoedeem voor professionals

Wij organiseren op zaterdag 28 januari 2023 voor artsen, (fysio en huid)therapeuten, en alle andere HBO+ opgeleide professionals de Masterclass Lipoedeem. Tijdens deze lesdag krijg je niet alleen veel informatie over de werkingsmechanismen achter lipoedeem, maar krijg je ook praktische handvatten voor de begeleiding van lipoedeempatiënten.

De masterclass wordt gegeven door Yvonne van Stigt.

In de afgelopen jaren is er nog meer inzicht verkregen in de werkingsmechanismen van het ontstaan en dus ook de behandeling van lipoedeem.

Tijdens deze masterclass zal Yvonne uitleggen welke belangrijke factoren een rol spelen bij het ontstaan (en dus ook bij de behandeling) van lipoedeem.

De rol van early life en chronische stress en het effect daarvan op onder meer het ontstaan van intra-cellulaire infecties, oxidatieve stress, leverdetoxificatie stoornissen en de gevolgen daarvan op het hormonale systeem.

Op deze dag ga je de verbanden zien tussen genetische ‘mutaties’, leefstijlgewoontes en de oplossingen die het lichaam kiest om te kunnen overleven. Hierbij is inzicht in biochemische processen noodzakelijk om een individueel behandelplan op te kunnen stellen.

We besteden aandacht aan de manier waarop  je een lipoedeempatiënt kunt begeleiden met behulp van voedingsinterventies, leverondersteuning, spieropbouw, hormonale regulatie, darmregulatie, stressregulatie en herstel van het slaapritme.

Accreditatie is aangevraagd bij de diverse beroepsverenigingen. Reeds geaccrediteerd door de MBOG voor 3 sbu medisch en 7 sbu orthomoleculair en de NWP voor 4 sbu orthomoleculair en voor huidtherapeuten door de ADAP voor 5,5 sbu.

Schrijf je in

Datum / startdatum
28/01/2023

Tijden
09:30 - 17:00 uur

Locatie
De Limiet 15A
4131 NR Vianen - Gratis parkeren

Kaart wordt geladen...


Prijs
€ 150,00

Docent(en)
Yvonne van Stigt