OPFG Orthomoleculaire opleidingen


Lesdag Diagnostische Tools

Inhoud

Hoe ontdek je nu als orthomoleculair therapeut wat er met je cliënt aan de hand is? Hoe weet je nu welke diagnostiek je moet inzetten om tot een goede behandelstrategie te komen?

Maak je gebruik van vragenlijsten, wat kun je aan het uiterlijk van een cliënt zien en wat laat je in een laboratorium onderzoeken?

Yvonne van Stigt zal ingaan op de verschillende diagnostische mogelijkheden die een therapeut tot zijn/haar beschikking heeft. Zij gebruikt daarbij o.a. een digitale vragenlijst, een uitgebreide anamnese en maakt gebruik van de zichtbare uiterlijke kenmerken. Ook geeft zij inzicht in de verschillen tussen therapeuten, waardoor je kunt ontdekken welke onderzoeksmethoden het beste bij jou passen.

Je leert op welke wijze een diagnose gesteld kan worden op basis van een klachtenpatroon en welke hulpmiddelen en vragenlijsten daarbij kunnen helpen en hoe je uitkomsten daarbinnen te interpreteren. Er is speciale aandacht voor:

  • De validiteit van apparatuur
  • Simpele diagnostische hulpmiddelen
  • DNA onderzoek
  • Digitale vragenlijsten

Deze dag is onderdeel van het derde leerjaar van de opleiding tot orthomoleculair therapeut en geschikt als nascholing voor therapeuten.

Schrijf je in

Datum / startdatum
11/11/2022

Tijden
09:30 - 17:00 uur

Locatie
De Limiet 15A
4131 NR Vianen - Gratis parkeren

Kaart wordt geladen...


Prijs
€ 150,- incl. lesmateriaal

Docent(en)
Yvonne van Stigt