De Vitaminecoach

OPFG-Orthomoleculaire opleidingen

Leer in 12 dagen dé basis over gezondheid waarmee jij jezelf en anderen kunt helpen met een gezonde leefstijl!

De kranten staan er bol van en boeken over gezonde voeding gaan als warme broodjes over de toonbank. De gezonde leefstijl is hot en hip. Maar velen zien door de bomen het bos niet meer.

Het OPFG biedt voor hen die op zoek zijn naar meer informatie over een gezonde leefstijl een prachtige opleiding: de VitamineCoach.  Speciaal voor mensen met een passie voor gezondheid die anderen willen helpen met het veranderen van de leefstijl.

Deze 12 daagse opleiding is bedoeld voor mensen met of zonder (para)medische achtergrond die geïnteresseerd zijn in voeding, leefstijl en gezondheid. Gewichtsconsulenten, schoonheidsspecialisten, podotherapeuten, pedicures, mondhygiënisten en iedereen die verder wil op dit gebied bieden wij blijvende oplossingen, vanuit voeding, stressreductie, bewegingsadviezen en orthomoleculaire suppletie.

Je krijgt uitgebreide informatie over de werking van het lichaam en praktische tools om meteen mee aan de slag te kunnen. We geven je inzicht in de evolutionaire overlevingsstrategieën die veranderingen in leefstijl kunnen belemmeren. Als VitamineCoach werk je vanuit heldere kaders en grenzen, je weet wanneer je iemand moet door verwijzen.

Na deze twaalf lesdagen en de nodige uren zelfstudie kun je al in de praktijk aan de slag als VitamineCoach. Je bent in staat om mensen die een zetje in de rug nodig hebben te begeleiden op weg naar een gezonde leefstijl, met (indien nodig) behulp van extra suppletie. Of je wilt starten als wandelcoach, leefstijlcoach, of je de kennis gebruikt om suppletieadviezen te kunnen geven in een drogisterij of biologische winkel, je komt in alle gevallen beslagen ten ijs.

We leiden je op tot VitamineCoach, voorheen was deze opleiding tevens de orthomoleculaire module van onze 4 jarige beroepsopleiding tot Integraal Biomedisch Therapeut. Vanaf september 2024 kun je na deze opleiding niet meer doorstromen naar de 4 jarige opleiding.

Met ons inspirerend docententeam is elke opleidingsdag een feestje.

OPFG-Yvonne-van-Stigt

Yvonne van Stigt master in de klinische Psycho Neuro Immunologie en grondlegger van het OPFG en hoofddocent. Zij is tevens auteur en uitgever van 6 titels op het gebied van leefstijl en gezondheid.

OPFG-Juglen-Zwaan

Juglen Zwaan is schrijver van diverse boeken over gezonde voeding en suppletie en is bij het OPFG docent voedingsleer.

Dorte Kramers heeft sinds 2014 een eigen praktijk waar ze mensen begeleidt in het verbeteren van hun gezondheid. Naast de werkzaamheden in haar eigen praktijk, is ze orthomoleculair adviseur bij een laboratorium.

Lijkt deze opleiding je interessant? Je bent altijd welkom voor een kennismakingsgesprek. Je kunt je ons bereiken via ons contactformulier.

Lesprogramma

  • Voeding en voedingsinterventies; Juglen Zwaan geeft inzicht in wat passende voeding kan betekenen voor de gezondheid.
  • Macro-elementen, eiwitten, koolhydraten en vetten; Micro-elementen, vitaminen en mineralen; Dorte Kramers legt het belang van een evenwichtige voeding uit.
  • Energieproductie in de cel; De glucosehuishouding; Yvonne van Stigt geeft inzicht in de achtergronden van de huidige ‘zoetverslaving’.
  • De spijsvertering en het immuunsysteem in de darm; Dorte Kramers praat over haar favoriete onderwerp: de spijsvertering. .
  • Stress; Yvonne van Stigt laat zien hoe stress de gezondheid kan beïnvloeden en hoe je hier iets in kunt veranderen.
  • Beweging, Yvonne van Stigt zal je vooral praktische tips geven over hoe je mensen weer in beweging kunt krijgen.
  • De anamnese en Praktijkvoorbeelden; Yvonne van Stigt geeft praktische tools waarmee je inzicht kunt krijgen in de problematiek van je cliënt.

 

examen 16 december

10e editie 2024: Data op aanvraag

 

Opleidingskosten

€ 2250,- editie 2024
Inschrijfkosten: € 40,-
Examenkosten € 75,-

Digitaal lesmateriaal is inbegrepen.

Alle genoemde kosten zijn BTW-vrij.
Gespreide betaling is mogelijk, de opties worden aangegeven in de e-mail die je ca. een maand voor de start van de opleiding van ons ontvangt.

Niet inbegrepen: eventuele vakliteratuur.

KTNO geaccrediteerd voor 20 EC

Ons open huis is op vrijdag 5 april 2024 van 14:00 t/m 16:00 u. Heb je vragen, of wil je persoonlijk even kennismaken? Je bent altijd welkom voor een individueel gesprek. Je kunt je ons bereiken via ons contactformulier.

Startdatum

08/09/2023

Tijden

09:30 - 17:00

Locatie

De Limiet 15A 4131 NR Vianen - Gratis parkeren

Docent(en)

€ € 2195,-
incl. lesmateriaal,-