• Home
  • /
  • Bijscholing lichaamsgerichte ondersteuning na Early life stress

Bijscholing lichaamsgerichte ondersteuning na Early life stress

OPFG-Orthomoleculaire opleidingen

Lichaamsgerichte ondersteuning na Early life stress

Vanwege de grote belangstelling organiseren op woensdag 24 mei 2023 een herhaling van deze lesdag. Dit is voor behandelaren in de complementaire geneeskunde een bijzondere bijscholing.

Het lichaam heeft een eigen taal die we soms niet begrijpen. Zo kunnen pijn, ziekte en andere lichamelijke klachten een uiting of vertaling zijn van iets diepers zoals trauma gerelateerde imprints en oud zeer (Bram Bakker). Bij trauma hebben we het dan over een ‘wond’ die veroorzaakt is door akelige dingen die iemand overkomen zijn, maar ook over gevolgen van bijvoorbeeld langdurige afwezigheid en/of emotionele afwezigheid van de ouders of overgedragen en/of generationeel trauma. In alle gevallen is er sprake een aantasting van de basisveiligheid en disconnectie met het lichaam.

En omdat in de westerse wereld het lichaam vaak niet mee mag doen, word hier ook in de huidige hulpverlening te weinig aandacht aan gegeven, terwijl juist het lichaam een schat aan wijsheden bevat en een natuurlijk vermogen tot herstel heeft, waar je gebruik van kan leren maken.

Tijdens deze bijscholing gaan we praktisch aan de slag met lichaamsgerichte werkvormen en oefeningen die je met je cliënten kunt doen die verruiming, verzachting, verlichting en vorm kunnen geven aan onafgemaakte bewegingen vanuit de persoonlijke en familiaire geschiedenis. Hiermee kun je anderen leren begeleiden om de connectie met het lichaam te herstellen.

De bijscholing wordt gegeven door Hilde Bolt.

Hilde A.J. Bolt is van oorsprong opgeleid tot psycholoog, psychotherapeut en stress- & traumadeskundige. Daarnaast heeft zij zich bijgeschoold in allerlei vormen van lichaamsgericht werken vanuit andere disciplines en culturen zoals o.a. dans- en bewegingsexpressie, theater, tango, systemisch werk, moarihealing en boeddhisme. Hier vanuit heeft zij een hele eigen unieke manier van werken ontwikkeld wat zij ‘lichaamsgericht leren’ noemt.

Startdatum

24/05/2023

Tijden

09:30 - 17:00

Locatie

De Limiet 15A 4131 NR Vianen - Gratis parkeren

Docent(en)

Hilde Bolt

€ € 150,-,-